Čegar o snimku s parkinga: Neće kriminalci pljuvati po policiji, tući i psovati majku

Nakon što je objavljen snimak na kojem se vidi kako Zoran Čegar, načelnik uniformisane policije FUP-a, tuče radnika parkinga u prisustvu još dvojice policajca Kantonalnog MUP-a, on je objasnio kako je došlo do nemilog događaja.

“Prvo, to nije nikakav parking, i to nije nikakav radnik na parkingu nego kriminalac koji reketira raju. Taj navodni radnik je jedan obični kriminalac. Taj bespomoćni parking radnik je sačekao nas trojicu i mom kolegi je rekao doslovno: ‘Što si parkirao ovdje auto, drotovski, na privatno zemljište pi*** ti materina, hajde mrš odavde’. Ovo je istina, ja ću tražiti poligraf da se ide, da se dokaže ova haranga protiv mene i mojih kolega”, kaže Čegar za Avaz.

Potom je prepričao nastavak incidenta.

“Ja sam mu rekao: ‘Šta to ti govoriš ovlaštenom službenom licu?’ On mi je rekao: ‘Hajde mrš odavde i ti, nemoj sad da ti jeb** mater, drotino jedna’. Onda je on mene trznuo, a ja sam ga ošamario. Na što je on meni ponovo rekao: ‘E za ovo ću ti jeb*** mater’. I onda je dobio i s druge strane. Znači prvo, ja neću dozvoliti da mene neko pljuje, da mi psuje majku pogotovo ne u uniformi, jer ja nisam od onih policajaca koji su dozvolili da ih pljuju, da ih šamaraju, da ih reketiraju, i da rade za narko kartele. Svaka čast poštenim policajcima i uvijek sam s njima, ali zna se da ima i ovog kukolja u našim redovima”, pojašnjava Čegar.

Kaže da će tražiti poligraf ali i da je svjestan zašto se snimak objavljuje skoro 20 dana nakon njegovog nastanka.

“Ja ću sada tražiti originalan snimak da se dostavi i da ovaj koji se predstavlja kao bespomoćni parking radnik, nije nikakav parking radnik nego jedan kriminalac i tražiću da mu se uzme dlaka, da se pomokri i da mu se uzme krv. A tako isto nama trojici, da se vidi ko je narkoman, ko diler, a ko kriminalac. Ovo neće ostati na ovome. Ali ovom prilikom da im poručim da su ova leđa nosila puno veće breme od ovoga. Ja se nisam nimalo nasekirao”, dodaje Čegar.

Neće kriminalci tući policiju

Na kraju je ponovio da neće dopustiti da kriminalci pljuju po policiji.

“Njima je trebalo 20 dana da objave snimak. Zato je situacija u državi i u gradu ovakva, što udaraju po policajcima koji se mrznu na minus 15. Neće kriminalci pljuvati po policiji, tući policiju, psovati majku i nazivati ih pogrdnim imenima. Ako sam nešto slagao, ja ću odgovarati”, rekao je na kraju Zoran Čegar.

Ostavite komentar: