Brza reakcija policije: Muškarac iz aparata u kafiću uzeo 500 KM, pa uhapšen u njivi

17.07.2022. | 14:22

Zoran T. (28) iz Srpca je noćas oko 00.40 časova uhapšen zbog sumnje da je u jednom ugostiteljskom objektu u ovoj lokalnoj zajednici iz aparata za igre na sreću uzeo 500 KM.

Kako “Nezavisne” nezvanično saznaju on je pronađen u njivi blizu mjesta izvršenja krivičnog djela, a prije izvršenja ovog krivičnog djela prvo je provalio u Matični ured kako bi iz njega ušao u trgovinsku radnju koja radi u sklopu toga, ali nije uspio jer se upalio alarm nakon čega je pobjegao.

Iz Policijske uprave Gradiška saopštili su da su noćas oko 00.40 časova, neposredno nakon izvršenja krivičnog djela ,”Teška krađa”, pronašli i uhapsili Z.T. iz Srpca.

“Policijskoj stanici Srbac je 17. jula oko 00.30 časova, prijavljeno da je u toku izvršenje krivičnog djela u ugostiteljskom objektu u mjestu Razboj Ljevčanski, opština Srbac. Brzom i efikasnom reakcijom policijskih službenika, nedaleko od mjesta izvršenja krivičnog djela, pronađen je i uhapšen Z.T. za kojeg postoje osnovi sumnje da je počinilo krivično djelo ‘Teška krađa’. On je provalio ulazna vrata ugostiteljskog objekta, ušao, te upotrebom fizičke snage i podesnog alata provalio aparat za igre na sreću i ukrao oko 500 KM”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da su daljim operativnim radom policijski službenici došli su do saznanja da je Z.T. iste noći počinio krivično djelo ,”Teška krađa” u pokušaju, na način da je provalio ulazna vrata od Matičnog ureda u mjestu Razboj Ljevčanski, opština Srbac, ušao, a u namjeri da provali u trgovinsku radnju, u kojoj nije uspio.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji je naložio da se nakon dokumentovanja i kompletiranja predmeta protiv Z.T. podnese izvještaj o počinjenom krivičnom djelu

Oznake: 500 KM, Aparat, Krađa, Srbac