Banjalučanin osuđen na četiri godine zatvora: Pokušao opljačkati radnika brze pošte

23.02.2024. | 13:54

Nedeljko Vesić (27) iz Banjaluke osuđen je u banjalučkom Okružnom sudu na četiri godine zatvora zbog pokušaja pljačke radnika brze pošte “Iks Ekspres” Mladena Milakovića od kojeg je prijeteći pištoljem pokušao da otme novac.

Vesića banjalučko Okružno tužilaštvo tereti da je 10. septembra 2020. godine počinio pokušaj razbojništva u banjalučkoj ulici Vladimira Rolovića u naselju Lauš. Kako se navodi u optužnici optuženi je prethodno putem telefona pozvao radnike brze “Iks Ekspres” pošte i predstavio se kao Nenad Jungić te dogovorio predaju pošiljke.- Kada je radnik brze pošte Mladen Milaković došao na dogovoreno mjesto optuženi  je prijeteći pištolj usmjerio ka njemu i rekao daj pare i telefon. Milaković je pružio otpor, nakon čega ga je optuženi udario pesnicom i pobjegao ne otuđivši ništa-stoji u optužnici, prenosi Glas Srpske.

Prema izjavi inspektora Roberta Perušića istragom smo utvrdili da je optuženi  Vesić dogovorio sa radnikom brze pošte primopredaju paketa. Našli su se u ulici iznad prodavnice Juventa i optuženi je nosio paket te kada je prošao vozilu u kome je bio radnik brze pošte zatražio je kesu. Dok je radnik tražio on je izvadio pištolj i usmjerio u njegova prsa  i tražio novac. Tom prilikom došlo je do otimanja oružja i naguravanja tokom kojeg je i došlo do opaljenja pištolja na prazno. Tada je počinilac udario radnika pesnicom u glavu i pobjegao.