Akcija MUP-a u Palama: Policija pronašla labaratoriju za uzgoj indijske konoplje FOTO

Njegoš Ćodo, Strahinja Pandurević, Tomislav Petrović Miloš Baričanin, svi iz Pala, uhapšeni su u srijedu nakon što je policija pronašla improvizovanu laboratoriju za uzgoj indijske konoplje u Palama.

Kako je navedeno iz MUP-a Republike Srpske, u srijedu je izvršen  pretres kuće u opštini Pale koju koristi lice inicijala NJ.Č. gdje su pronađeni predmeti koji se koriste za uzgoj indijske konoplje u laboratorijskim uslovima.

Pretres je izvršen na osnovu prethodno prikupljenih saznanja od strane policijskih službenika Uprave za organizovani i teški kriminalitet Policijske uprave Istočno Sarajevo, a na osnovu usmene naredbe sudije za prethodni postupak Osnovnog suda u Sokocu.

Predmeti su oduzeti, a u vezu sa navedenim krivičnim djelom dovode se Tomislav Petrović , Miloš Obradov, Strahinja Petrović i Miloš Baričanin.

Pretresi su izvršeni na devet lokacija na području opštine Pale i to kuće, pomoćni objekti, stanovi i druge prostorije, te vozila koja koriste Tomislav Petrović, Miloš Obradov, Njegoš Ćodo, kao i restoran i kafe Domino, vlasništvo Dragoslava Savića i Aleksandara Čulina i Sportsko-rekreacionog centra i pansiona vlasništvo Zorana Ćosića.

Prilikom pretresa navedenih lokacija i vozila pronađeno je i oduzeto više telefona, nosača za SIM kartice, prenosi ATV.

Kod Tomislava Petrovića takođe su pronađeni predmeti koji se koriste za uzgoj opojne droge u laboratorijskim uslovima, dva pancira, određena elektronska oprema.

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske u narednom periodu podnijeće izvještaj protiv lica čiji su inicijali NJ.Č. i T.P. zbog krivičnog djela nedozvoljena proizvodnja i promet opojnih droga, navode iz MUP-a Srpske.

Ostavite komentar: