“Zaključavamo cijene”: Trgovci predložili dodatno pojeftinjenje brašna od 25 kilograma

23.02.2024. | 14:57

Trgovci u Federaciji BiH /FBiH/ koji učestvuju u dobrovoljnoj akciji “zaključavamo cijene” predložili su dodatno smanjenje cijene brašna u pakovanju od 25 kilograma, a uskoro bi se na spisku trebali naći i proizvodi za oboljele od celijakije i dijabetesa, saopšteno je iz federalnog Ministarstva trgovine.

U dosadašnjoj akciji snižena cijena brašna pakovanog po 25 kilograma iznosila je 23,95 KM, a nova cijena je 22,20 KM, navodi se u saopštenju i dodaje da su ovo smanjenje omogućili domaći mlinari koji su snizili nabavnu cijenu brašna.

“Domaći proizvođači koji su do sada učestvovali u ovom projektu, na posljednjem sastanku na kojem je dogovoreno produženje akcije, izrazili su zadovoljstvo rezultatima i ocijenili da su svi akteri zabilježili pozitivne efekte akcije”, ističu iz ovog ministarstva.

Oni su pozvali i svoje kolege proizvođače iz drugih sektora da se pridruže i daju doprinos društveno odgovornom poslovanju.

Federalno Ministarstvo trgovine pregovara sa trgovcima da na prošireni spisak budu uvršteni i određeni prehrambeni proizvodi neophodni za ishranu oboljelih od dijabetesa i celijakije, kako bi se izašlo u susret i ovim specifičnim kategorijama kupaca.

Akcija “zaključavamo cijene” trajaće do 15. juna, a u drugom krugu biće sniženo “50 plus” proizvoda.

U akciji učestvuju 32 trgovačka subjekta koji imaju više od 2.500 prodavnica, a poziv je otvoren i u drugom krugu akcije da se pridruže trgovci i domaći proizvođači, navodi se u saopštenju.