Milionski ugovori! Za održavanje puteva u Srpskoj 93 miliona KM

23.02.2024. | 13:31

“Putevi Republike Srpske” izdvojiće oko 93 miliona maraka za održavanje magistralnih i regionalnih puteva u tri oblasti u RS.

Za ovaj iznos „Putevi“ od firmi koje će obavljati radove traže da četiri godine održavaju magistralne regionalne puteve.

Najviši iznos će svakako izdvojiti za održavanje oblasti broj dva za šta će dati oko 42 miliona maraka.

U oblast dva spadaju, između ostalog, putevi koji prolaze kroz Novu Topolu, Srbac, Aleksandrovac, Laktaše, Klašnice, ali i Čelinac, Kotor Varoš i druga mjesta.

Pozamašan iznos „Putevi“ će izdvojiti i za četvorogodišnje održavanje puteva u oblasti sedam, na šta planiraju potrošiti oko 31,6 milion KM.

U putnu mrežu ove oblasti spadaju Bratunac, Milići, Vlasenica, Srebrenica, Skelani, Konjević polje, ali i drugi putevi u ovom dijelu Republike Srpske.

Za održavanje puteva u oblasti devet „Putevi RS“ planiraju obezbijediti 18,6 miliona maraka.

Ovu oblast čine putevi u Višegradu, Brankovićima, Ustiprači, Brodaru, Dobrunu, ali i Uvcu.

Od ponuđača u sva tri tendera se uglavnom zahtijeva da posjeduju buldožere, kamione kipere različitih nosivosti, vibro ploče, vibro valjke, asfaltne baze, ali i druge mašine i sredstva za rad.

Takođe, rok za prijem ponuda za sva tri tendera je 4. april ove godine.

„Putevi“ su i u prošloj godini dodijelili ugovore „teške“ desetine miliona maraka za održavanje puteva i to u oblastima tri i 11, prenosi Capital.

Ugovore za održavanje ovih puteva dobili su „Mrkonjić putevi“ i „Nevesinje putevi“.