“Volim da čitam novine. Volim da popijem kafu…”: Najbogatiji čovjek svijeta “čuva” jutarnju rutinu

27.01.2021. | 16:36

Kad razmišljamo o nekome poput Džefa Bezosa, pretpostavljamo da jedan od najbogatijih ljudi na svijetu i šef najveće onlajn prodavnice Amazona, ima pregršt obaveza od ranog jutra, ali Bezos otkriva da je tajna njegovog uspjeha baš u onim trenucima između.

Sudeći po Bezosu, njegov najbitniji dio dana je onaj kada ne radi ništa. Ili bar ništa unaprijed isplanirano. U najnovijoj knjizi, on piše o tome kako rano liježe i rano se budi i vjeruje da je u tome ključ njegovog uspjeha, prenosi Telegraf Biznis.

“Volim da ljenčarim ujutro. Ustajem jako rano i rano odlazim u krevet. Volim da čitam novine. Volim da popijem kafu. Volim da doručkujem sa djecom prije nego što odu u školu. To vrijeme kada ne radim ništa je meni jako važno. Zato prvi sastanak ne zakazujem prije deset sati”, napisao je on.

Takođe, to je i znak emotivne inteligencije, jer Bezos prepoznaje važnost toga da živi život koji nije do sekunde strukturiran i isplaniran, pa je ljenčarenje uveo u svoju dnevnu rutinu.

Bezos je postao “self-made” milijarder kada je imao samo 35 godina, a to je bilo 1999. Iste godine, njegovo ime se našlo na Forbsovoj listi milijardera, i od tada njegovo bogatstvo munjevito raste, a danas je najbogatiji čovjek na svijetu.