“Uvrijeđeni izjavom Vukanovića”: Iz ovog preduzeća poručuju da je plata povećana radom

15.12.2020. | 18:09

Sindikat “Svislajon industrije alata” Trebinje (SL IAT) saopštio je da su radnici ovog preduzeća veoma uvrijeđeni izjavom narodnog poslanika Nebojše Vukanovića da im je njegovom zaslugom “uduplana” plata, a ne njihovim vrijednim radom za mašinama.

U saopštenju se navodi da je danas na sastanku ovog sindikata donesena odluka da zahvale Vukanoviću i da ga zamole da na ovaj način više ne pomaže radnicima SL IAT.

“Zaslugom oba sindikata, poslodavca i Vlade Republike Srpske povećana je minimalna cijena rada na 520 KM i na to se radnicima dodaje topli obrok, a radnici koji marljivo rade i izvršavaju plan mogu zaraditi i više. Zbog toga je došlo do povećanja plata u SL IAT, a ne Vašom zaslugom. Zato Vas molimo da ubuduće ne iznosite neistine i ne veličate sebe”, saopšteno je iz Sindikata.

U saopštenju se navodi da je Vukanović 13. decembra izjavio da je isključivo njegovom zaslugom “uduplana” plata radnicima SL IAT i da su ga ovi pošteni radnici izdali na izborima, te da je ovom izjavom povrijedio poštene radnike koji isključivo svojim radom zarađuju plate.

“Radnici SL IAT ne žele da ih politika dijeli nego da imaju posla, da rade i zarade i tako poštenim radom izdržavaju svoje porodice. Oni svojim poštenjem nisu zaslužili da ih neko naziva izdajicama jer su većina radnika borci prve kategorije i dokazali su ko su i šta su. Zato molimo Vas da se više na ovaj način ne borite za dobro radnika SL IAT”, navodi se u saopštenju. U saopštenju se dodaje da preduzeće SL IAT sljedeće godine slavi 70 godina rada, te da je ona sinonim grada, koji je isključivo njenom zaslugom izrastao i i dalje izrasta u jedan od najljepših gradova Republike Srpske.

U saopštenju Sindikata IAT-a zamolili su Vukanovića da kada drugi put bude komentarisao plate i isplatne listiće radnika SL IAT pogleda dobro da li je radnik opterećen kreditnim zaduženjem i da li je ispunio normu, pa je naplatio platu manju od minimalca.