Šulić o turističkoj sezoni: Investicije Vlade na Jahorini bile opravdane

13.03.2024. | 16:27

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Denis Šulić rekao je danas da su investicije Vlade Srpske na Jahorini bile opravdane, kao i da je evidentan priliv novca od turizma sa te planine.

Govoreći o poslovanju Olimpijskog centra “Jahorina”, Šulić je izjavio novinarima u Banjaluci da je 106 dana trajalo skijanje, dok su sva skijališta u Crnoj Gori, osam skijališta u Srbiji, te na Bjelašnici veći dio sezone bila zatvorena.

“Ovo pokazuje da su investicije Vlade Republike Srpske u pogledu osnježavanja, proširenja gondole, kapaciteta gondole i ski-liftova šestosjeda bile opravdane, a evidentan je i priliv novca putem turizma sa područja Jahorine”, istakao je Šulić.

On je naveo da je u Srpskoj u januaru evidentirano 6.000 noćenja više nego u istom mjesecu prošle godine, koji je isto bio rekordan.

Šulić je rekao da je opština Pale u januaru prošle godine imala rekordnu uplatu PDV-a i da sve to govori da su investicije Republike Srpske putem Olimpijskog centra “Jahorina” bile opravdane jer su podigle privrednu aktivnost.

“Na tom području Srpske danas imamo mnoge hotele koji se grade, a sa ponosom možemo reći da se gradi hotel od 36.000 kvadratnih metara za koji je planirano da bude završen do 2025. godine”, istakao je Šulić.

On je dodao da mnogi privatni investitori dolaze na Jahorinu da grade smještajne kapacitete i ulažu svoj novac u Republiku Srpsku, čime zapošljavaju građane Sarajevsko-romanijske regije.