Grad u kojem većina stanovnika ima platu 5.700 evra: Evo u čemu je njihova tajna

13.03.2024. | 15:08

Novac ne kupuje sreću, ali ValletHub-ovo istraživanje je pokazalo da Frimont ima najveći broj domaćinstava u SAD – čak 80 odsto – sa godišnjim prihodima većim od 75.000 dolara ili 6.250 dolara, odnosno 5.700 evra, mjesečno.

Frimont u Kaliforniji je najsrećniji grad u Sjedinjenim Državama Ili je barem to pokazalo istraživanje ValletHub-a, veb stranice specijalizovane za lične finansije.

Već petu godinu zaredom smatra najsrećnijim gradom u SAD.

Ovaj grad je došao na prvo mjesto zahvaljujući studiji koja je analizirala podatke u tri glavne oblasti: emocionalno i fizičko blagostanje stanovnika, prihod i zapošljavanje, i zajednica i životna sredina – u 182 najveća američka grada, prenosi Punkufer.hr.

Tačnije, analizirani su podaci kao što su indeks zadovoljstva, prosječna količina sna, bavljenje sportom, očekivani životni vijek, broj razvoda, stopa nezaposlenosti i godišnji prihod.

Malo razvoda i dug životni vijek

ValletHub je otkrio da su ljudi u Frimontu izuzetno zadovoljni svojim životima, imaju nisku stopu depresije i dug životni vijek. Osim toga, taj grad ima najnižu stopu razvoda u zemlji.

Zanimljivo je napomenuti da je Kalifornija najzastupljenija američka država na ValletHub-ovoj listi 10 najsrećnijih gradova. Pored Frimonta, na listi su još tri grada u Kaliforniji – San Hoze na trećem mjestu, Ervajn na petom i San Francisko na sedmom mjestu.

10 najsrećnijih gradova u SAD 2024:

1. Frimont, Kalifornija,

2. Overland Park, Kanzas,

3. San Hoze, Kalifornija,

4. Medison, Viskonsin,

5. Ervajn, Kalifornija

6. Honululu, Havaji

7. San Francisko, Kalifornija

8. Pearl Siti, Havaji

9. Kolumbija, Merilend

10. Skotsdejl, Arizona