Poznata banka doživjela slom: Ponovljena niža kvartalnu zaradu za 2,4 milijarde dolara

02.03.2024. | 14:37

Njujork komjuniti banka (NYCB) je doživjela pad akcija od 25 odsto, nakon što je ponovila nižu kvartalnu zaradu za 2,4 milijarde dolara.

Zbog toga je ova američka banka zamijenila svog izvršnog direktora i odložila objavljivanje ključnog godišnjeg izvještaja, prenio je Si-Еn-Bi-Si.

Američka televizijska mreža navodi da u cijeloj ovoj situaciji vjerovatno najveći strah imaju investitori u vezi sa komercijalnim nekretninama i nedostacima koje je banka prijavila kada je riječ o lošem nadzoru u ključnom aspektu svog poslovanja, portfelju krediti.

Еkonomski analitičar Stiv Mos rekao je da ovakva situacija može dovesti do toga da troškovi kredita budu viši tokom dužeg perioda.

NYCB se nalazi očigledno oteženoj situaciji u vrijeme kada se približava godišnjica prošlogodišnjih bankarskih previranja, piše Si-Еn-Bi-Si.

Tada je kriza pogodila banku Silicijumske doline, a američke vlasti su morale da intervenišu u vezi sa garancijama depozita klijenata.

S druge strane, smatralo se da je NYCB bio jedan od dobitnika u toj situaciji nakon što je kupio glavni dio Signačer banke, koja je takođe bila pogođena krizom, dodaje Si-Еn-Bi-Si.

Oznake: Akcije, Banka, Pad, Slom