Potrebno je veoma malo truda: Iz topline doma do 2.000 evra mjesečno

17.04.2024. | 11:05

Da li ste zatekli sebe da tražite novac od člana porodice koji će vas vezati do sljedeće plate u protekloj godini? Ako jeste, ne morate da se stidite, jer mnogi mole svoje rođake za finansijsku podršku zbog rastućih troškova života u protekloj godini.

Ovo objašnjava istovremeni porast popularnosti sporednih poslova i sporednih gužvi kao sredstva za zaradu dodatnog novca. Oskudica sa gotovinom posebno kada se radi o neophodnim stvarima kao što su plaćanje računa za komunalne usluge, otplata duga ili hipoteka – nije šala i može izazvati anksioznost kod mnogih.

U stvari, preko 50 odsto Generacije Zed navodi da je jedna od njihovih najvećih briga novac – i njegov nedostatak – tokom ovog perioda inflacije, prema studiji EI iz 2023. godine.

Na sreću, postoji mnogo načina na koje možete povećati svoju zaradu, stvarajući više izvora prihoda za vas i vašu porodicu. Ispod je pet sporednih poslova koje bi trebalo razmotriti da biste zaradili novac od kuće, a koji zahtijevaju minimalna ulaganja i vreme da se pokrenete.

Danas možete bukvalno postaviti temelje za ove sporedne poslove.

Pridružite se konsultantskoj platformi

Ekspertske mreže su željne da se novi konsultanti pridruže njihovim platformama. Kao konsultant, možete se prijaviti za projekte koji odgovaraju vašoj stručnosti, a ako ih klijent prihvati, za njih ćete obavljati konsultantske poslove koji mogu biti putem anketa ili jednosatnih video poziva.

Kada se postave cijene, možete da budete plaćeni za svoje vrijeme. Jedna takva mreža stručnjaka je GLG Insights.

Treniranje

Treniranje je još jedna fantastična prilika koja može da generiše visok prihod u kratkom vremenskom periodu. U zavisnosti od vaše specijalnosti, niše i tipa klijenata kojima služite, možete zaraditi od 100 dolara po sesiji trenera do 2.000 dolara za sesiju.

Ali zapamtite, moraćete pažljivo da izaberete svoju nišu i poslovni model kako biste bili sigurni da ćete dobiti najviše finansijskih rezultata.

Kreirajte AI trenera

Imate stručnost koju možete izvući iz onoga što znate u svojoj industriji. Unovčite ovo tako što ćete sve to staviti zajedno u bazu podataka koju zatim možete unijeti u AI aplikaciju i kreirati chatbot ili AI trenera koji služi vašim klijentima čak i dok spavate.

Ovo može biti odličan način za pružanje pristupačnih usluga koučinga bez narušavanja vašeg vremena, a istovremeno je to i pasivni prihod. Za prilagođenije treniranje, vaši klijenti vam mogu direktno pristupiti, prenosi Forbes.com.

Započnite čuvanje kućnih ljubimaca/šetanje pasa

Ako ste ljubitelj krznenih prijatelja zašto ne biste svoj entuzijazam pretvorili u žurku i pružili usluge čuvanja kućnih ljubimaca i/ili šetanja pasa?

Možete se promovisati preko raznih sajtova.

Postanite prevodilac

Ako smatrate da tečno govorite više jezika ili čak samo jedan dodatni jezik, vaše vještine bi mogle biti tražene kao prevodilac. Kao slobodni prevodilac možete obezbijediti projekte ili nastupe preko platformi kao što je Fiverr i postaviti konkurentne cijene.

Svih pet preporuka predstavljaju odličan izbor za sporedni posao od kuće, bez trošenja previše vremena unaprijed ili ulaganja. Koliko ćete zaraditi zavisi isključivo od vašeg skupa vještina, dostupnosti, istraživanja i stručnosti, prenosi Blic.