Ovako će biti riješen problem divljih taksista: Ko ne bude imao licencu, neće moći ni da priđe aerodromu

21.06.2023. | 16:34

Stali smo na put “divljim taksistima” na aerodromu “Nikola Tesla”, a nakon odluka koje očekujemo na nivou Grada Beograda organizaciju taksi prevoz na aerodromu radiće kompanije “Vansi”. Tada će problem biti trajno i konačno rešen, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Goran Vesić.

On je istakao da će taksistima biti izdavane posebne licence.

“Biće izdavane posebne licence taksistima, koji regularno obavljaju svoj posao, sa kojima će moći da voze do aerodroma. Ko ne bude imao licencu, neće moći ni da priđe aerodromu”,  objasnio je Vesić u gostovanju na televiziji.

Putnik koji želi taksi – dobijaće vaučer, a dispečer će pozivati sljedeće taksi vozilo, kao što je slučaj svuda u svijetu, dodao je ministar.

On je rekao da “divlji taksisti” već godinama pljačkaju građane, a pre svega strance, naplaćujući im vožnje po višestruko višim cijenama.

“Imate grupu divljih taksista koja to radi. Jedan od njih je uveo sinove u posao. Ja sam izašao sa podatkom policije, da grupa od 25-30 ljudi na aerodromu zaradi oko 30.000 evra dnevno. Oni svakom strancu uzmu stotinak evra, opljačkaju ga i za desetak vožnji uzme svaki 1.000 evra. Ali, uspeli smo da im stanemo na put”,   istakao je Vesić.

On je zahvalio ministru unutrašnjih poslova Bratislavu Gašiću, jer bez pomoći policije problem ne bi mogao da bude riješen.

“To što su oni radili je ruglo i bezobrazluk i pljačka”, rekao je Vesić, prenosi Telegraf.