Nula od mogućih 100 bodova: Ovaj aerodrom proglašen najgorim u Evropi

04.12.2020. | 17:23

Prema studiji putničke platforme “Omio” o najboljim aerodromima u Evropi, zagrebački aerodrom “Franjo Tuđman” našao se na samom začelju.

Kriteriji su bili do kojih glavnih aerodroma u Evropi je posebno lako doći, koji nude najbolju uslugu u pogledu opreme i udobnosti za putnike, gdje su letovi najtačniji…

Međunarodni aerodrom Madrid Barajac (MAD) u Španiji najsimpatičniji je putnicima u Evropi, prenosi njemački travelbook.de.Ukupno 30 aerodroma evropskih glavnih gradova ocijenjeno je prema utiscima putnika, i to prema tome koliko im koja uzrokuje stres, poput kašnjenja leta ili dnevnog broja putnika.

Studija je takođe proučila dostupnost određenih sadržaja na aerodromima, poput količine tuševa, mirnih područja i salona. Drugi kriterijum za izradu rang-liste bili su broj i kvaliteta ponuđenih sadržaja, uključujući trgovine, restorane i dječija igrališta.

“Širok raspon trgovina i restorana, kao i vrlo dobra veza između aerodroma i središta grada čine Madrid-Barajas najboljim aerodromom u Evropi”, zaključuje se u studiji.

Aerodrom “Fiumicino” u Rimu sletjeo je na drugo mjesto, sa 140 trgovina. Amsterdamska “Schiphol” zauzima treće mjesto. Prema istoj studiji, prema zadanim kriterijumima, putnici su najgorim ocijenili Međunarodni aerodrom u Zagrebu – Franjo Tuđman i to sa nula od mogućih 100 bodova.