Minić o štrajku u ŠG “Doboj”: Obezbijediti da radnici redovno primaju plate

10.05.2023. | 19:03

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Savo Minić rekao je da u ovom momentu ne želi da razgovara sa radnicima Šumskog gazdinstva /ŠG/ “Doboj” o platama koje nisu primali, već da želi da razgovara sa rukovodstvom tog gazdinstva kako da bude postignuto da radnici ubuduće imaju redovna primanja.

“Jedan sastanak na temu jedne plate neće apsolutno riješiti situaciju. Toplo preporučujem i apelujem na njih da se u punom kapacitetu vrate na posao da bi obezbijedili proizvodnju i onu količinu drvnog šumskog sortimenta koja je nedostajuća”, izjavio je Minić Srni.

Minić kaže da nadležne službe rade svoj posao s ciljem pronalaska najboljeg trajnog rješenja za Šumsko gazdinstvo “Doboj”.

“Želim, i sigurno ću, koliko to bude bilo u mojoj moći dok sam na čelu ovog ministarstva, tražiti da se uvede red. Nažalost, došli smo u situaciju koja nije najsvjetlija, prvenstveno kada je riječ o Doboju”, rekao je Minić i dodao da reakcija Ministarstva neće izostati nakon što budu prikupljeni svi relevantni poslovni pokazatelji.

On je istakao da je tražio od Uprave “Šuma Srpske” da se promijeni menadžment svih šumskih gazdinstava koja su poslovala sa gubitkom, a nisu imala opravdanje za to.

Radnici Šumskog gazdinstva “Doboj”, njih 126, u generalnom su štrajku dok im ne budu ispunjeni zahtjevi za islatu regresa iz prošle godine, pola regresa za januar, te plate za februar i mart, ranije je Srni potvrdila predsjednik štrajkačkog odbora LJilja Čobranović.