Korona nije čak ni “oborila” cijene: Velika potražnja za stanovima, neprestano se gradi

03.02.2021. | 12:40

U Trebinju se neprestano grade nekretnine, potražnja je velika, a epidemiološka situacija sa virusom korona nije uzrokovala smanjenje obima prometa niti pad cijena, rekla je Srni vlasnik agencije za nekretnine “HPM nekretnine” Mubina van ven Isović.

Isovićeva je navela da se u Trebinju sada najviše traže polovni stanovi, koje kupuje uglavnom domaće stanovništvo, s obzirom na to da je ljudima koji dolaze iz inostranstva zbog epidemiološke situacije sada teže izvodiva kupovina stanova.

“Interes za kupovinu je i dalje veoma prisutan kod ljudi iz inostranstva, ali čekaju povoljniju epidemiološku situaciju da dođu kako bi mogli kupiti nekretninu”, navela je Isovićeva. Ona je istakla da se u Trebinju neprestano gradi, te da su cijene kvadrata stana među najvećim u BiH, ali da to ne utiče na potražnju za stanovima.

“Kada je riječ o novogradnji, cijene kvadrata stana u Trebinju su od 2.200 do 2.700 KM, dok su cijene kvadrata starijih stanova od 1.200 do 1.500 KM”, dodala je Isovićeva. Ona je rekla da očekuje da će cijena kvadrata stana u Trebinju još rasti ukoliko se stabilizuje epidemiološka situacija.

Vlasnik firme za izgradnju i prodaju stanova “MIS invest” iz Trebinja Miladin Stević rekao je da izgradnja i prodaja stanova ide uzlaznom putanjom, te da je izuzetno dobra potražnja za stanovima u izgradnji.

“Cijena kvadrata zavisi od kvaliteta gradnje i lokacije. Kod nas je kvadrat stana 2.200 KM. Mi smo do sada prodali 90 odsto stanova u izgradnji, to je objekat od 100 stanova. Nijedna zgrada u Trebinju se do sada nije završila da nije sve prodato”, dodao je Stević.

Kada je riječ o poslovnim prostorima, Stević je naveo da cijena kvadrata dostiže i do 6.000 KM na atraktivnijim lokacijama.