Feng šui stručnjak objašnjava: Šta da uradimo kada se nađemo u otežanoj finansijskoj situaciji

12.09.2021. | 11:50

Šta uraditi kada se nađemo u otežanoj finansijskoj situaciji i kada je nam je materijalno stanje nezadovoljavajuće? Feng šui nudi način da prizovemo blagostanje u život!

Činjenica je da umanjeni priliv novca podrazumijeva ozbiljnije korake, poput pronalaženja dodatnog posla, ali, kako nam objašnjava feng šui stručnjak Miroslava Mima Miković, i ova drevna vještina može da nam olakša situaciju.

Suština feng šui vještine je u umjetnosti balansiranja kosmičke energije sa ljudskom. Tek kada pronađemo taj balans i kada proizvedemo zadovoljavajući tok energije, možemo da se nadamo rezultatima.

Prvi korak ka većem prilivu novca, objašnjava nam Mima Miković, jeste crveni novčanik. On će magnetski privući prvi talas novca, a rezultati će biti još bolji ukoliko na novčanik okačite i neko zvonce jer novac, osim na crvenu boju, reaguje i na zvuk. Još jedna od mogućih opcija je i da u novčanik stavite citrin ili tri kineska novčića uvezana u crvenu vrpcu.

Još jedan alat za privlačenje novca može da bude i žabica od žada. Mima ističe da, nasuprot vjerovanjima, žabica nije akumulaciono sredstvo, već alat za brzi priliv novca, pa joj obavezno pronađite mjesto u svom domu.

Pored toga, važno je i da vam novčanik bude uredan, pa zato sve nepotrebne račune, vizit karte i slične stvari odstranite. Zašto je to bitno? Jer želimo da novac uskoči u novčanik, a da bi se to dogodilo, treba mu obezbijediti dovoljno prostora, a ne blokirati put.

Još jedan savjet je da sa sobom nosite samo količinu novca koja vam je neophodna. Ukoliko ponesete više, ponovo blokirate put, ali ste i u iskušenju da ga potrošite. Višak novca, umjesto u novčaniku, držite u kutiji na mjestu skrivenom od pogleda drugih ljudi. Idealno mjesto je, savjetuje Mima, radni kabinet, a ukoliko ga nemate, poslužiće i spavaća soba.

Pored toga što novčanik treba da bude crven, treba da bude lijep i očuvan. Danas ih ima na svakom koraku, i to jeftinih, a lijepih, pa to obavezno uradite i zamijenite svoj stari i ofucani novčanik. I, za kraj, imajte u vidu da je novac roba i da mora da ide iz ruke u ruku. Dakle, da biste primili, morate i da date, prenosi Blic Žena.

Oznake: Savjeti