Drastične mjere – pad broja putnika: Tuzlanski aerodrom smanjuje plate radnicima za 20 odsto

30.08.2020. | 11:31

Međunarodni aerodrom u Tuzli susreće se s finansijskim problemima zbog smanjenog obima poslovanja u vrijeme pandemije virusa korona, pa je zato menadžment aerodroma odlučio da radnicima smanji plate za 20 odsto, poništi konkurs za prijem novih zaposlenih, kao i da se putnicima uvedu takse.

Poslije ponovnog pokretanja rada Međunarodnog aerodroma u Tuzli kompanija ”Wizz Air” je uspostavila sve letove kao i prije pandemije.

Zbog strogih procedura koje su nametnule nove mjere zabilježen je, međutim, drastičan pad broja prevezenih putnika, pa su prvenstveno privremeno suspendovani letovi prema Beču i Salcburgu u Austriji, a zatim i Bilundu u Danskoj, prenosi Klix.

Kako je tom portalu rečeno iz Međunarodnog aerodroma u Tuzli, u proteklom periodu smanjen je broj letova i prema Dortmundu u Njemačkoj sa pet na tri nedjeljno. Putnici će takođe u švedski Vaksjo umjesto dva puta nedjeljno moći da putuju samo jednom.

Od 7. septembra najavljeno je otkazivanje letova za njemački Fridrihshafen, a biće smanjen i broj odlazaka za Memingen, Malme, Ajndhoven i Geteborg.

Broj prevezenih putnika i prihodi na tuzlanskom aerodromu manji su za 40 odsto u odnosu na prethodnu godinu, a problem im je stvorilo i to što 75 dana u jeku pandemije virusa korona nisu radili, dodaje Klix.