Crna Gora u velikom problemu: Nedostaje oko 20.000 sezonskih radnika

28.05.2024. | 11:20

Sezonski radnici nedostaju u brojnim državama u svijetu i regionu, naročito pred ljetnu sezonu. Takav slučaj je i u Crnoj Gori, nedostatak radne snage brine sve ugostitelje, tako da nije ni čudo što su društvene mreže prepune oglasa za posao.

Na društvenoj mreži Instagram, osvanuo je oglas u kojem poslodavac traži sobaricu za rad u jednom hotelu na primorju. U oglasu je navedeno da je obezbijeđen smještaj, hrana i dva slobodna dana, piše Blic.

“Potrebna sobarica za rad u hotelu u blizini Budve. Startna plata 750 evra. Obezbijeđen smještaj i hrana u sklopu objekta, 40 sati nedjeljno, dva slobodna dana. Obavezno poslati CV sa fotografijom”, napisano je u oglasu.

Kako prenose “Vijesti”, iako su plate i dnevnice veće nego prethodnih sezona, radnici iz Crne Gore odlaze na primamljivije destinacije na kojima mogu da zarade više novca i imaju bolje uslove za rad. Iz Zavoda za zapošljavanje tvrde da je prošle godine nedostajalo oko 20.000 sezonski radnika, a slične brojke nažalost očekuju i u ovoj.