Aston Martin se pohvalio radom kompanije: Prodaja skočila za 224 odsto

Izveštaj o prodaji brenda za prvih šest mjeseci 2021. godine pokazuje da je prodaja porasla za 224 odsto, a jedan model je doprinjeo za više od polovine te prodaje.

Kako prenosi Autoblog, britanski proizvođač automobila Aston Martin se polako oporavlja od krize.

Sa ukupno 2.901 isporukom tokom prve polovine ove godine, Aston Martin je povećao prodaju za 2.006 u odnosu na isti period 2020. Prihod kompanije je povećan sa 146 miliona funti na 498,8 miliona funti, ili 242 odsto više.

Aston Martin sa zadovoljstvom objašnjava da je više od 1.500 DBX primjeraka isporučeno u prvoj polovini 2021. godine, što predstavlja više od polovine ukupne prodaje marke. Podsjećanja radi, luksuzni SUV je ušao u proizvodnju u julu prošle godine i već se pokazao kao apsolutni bestseler Aston Martina, prenosi B92.

“Potražnja koju vidimo za našim proizvodima, novi proizvodni program i kvalitet tima koji imamo na raspolaganju, daje mi veliko povjerenje u naš kontinuirani uspjeh”, prokomentarisao je u zvaničnoj izjavi Lawrence Stroll, predsednik Aston Martina za Automotive News. „Nadovezujući se na uspjeh DBX-a, našeg prvog SUV-a, od tada smo pripremili još dva nova vozila i sa još uzbudljivih proizvoda na dobrom smo putu za rast.“

Ostavite komentar: