Alibaba “odriješio kesu”: Direktna podrška prosperitetu Kine

03.09.2021. | 14:35

Kineski tehnološki div Alibaba podržaće sa 100 milijardi juana (15,5 milijardi dolara) napore države i predsjednika Si Ðinpinga za postizanje “zajedničkog prosperiteta” svih građana.

Kompanija je najavila da će do 2025. godine uložiti, kako prenosi CNN, zapanjujuću sumu novca, pri čemu je kao prioritetne ciljeve navela: inovacije u tehnologiji, ekonomski razvoj, “visokokvalitetnu zaposlenost”, podršku ranjivim grupama stanovništva i osnivanje posebnog razvojnog fonda.

Kompanija je takođe utvrdila 10 specifičnih zadataka koje planira da postigne, počev od povećanja tehnoloških ulaganja u manje razvijene regione zemlje, preko poboljšanja blagostanja radnika u privredi, do rada na ubrzanju rasta malih preduzeća i poljoprivrede.

Alibaba će takođe formirati “Radnu grupu za unapređenje prosperiteta”, na čijem će čelu biti predsjednik i izvršni direktor kompanije Danijel DŽang.

“Alibaba je imala korist od snažnog društvenog i ekonomskog napretka Kine u posljednjih 22 godine. Čvrsto vjerujemo da će, ako društvu i ekonomiji ide dobro, i Alibabi biti dobro”, naveo je Džang u saopštenju, dodajući da kompanija želi da da svoj dio doprinosa kako bi podržala ostvarenje zajedničkog prosperiteta kroz visokokvalitetan razvoj.

Oznake: Alibaba, Ekonomija