Zvaničnici Republike Srpske čestitali Uskrs

Zvaničnici Republike Srpske uputili su povodom Uskrsa čestitku nadbiskupu vrhbosanskom kardinalu Vinku Puljiću, biskupima, sveštenstvu, redovništvu i svim vjernicima katoličke vjeroispovijesti.

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović, uputila je čestitku nadbiskupu vrhbosanskom kardinalu Vinku Puljiću, biskupu banjalučkom Franji Komarici, sveštenstvu, redovništvu i svim vjernicima u Republici Srpskoj i BiH koji Uskrs praznuju po gregorijanskom kalendaru.

“Povodom najvećeg hrišćanskog praznika Uskrsa, Vama i svim vjernicima koji praznuju po gregorijanskom kalendaru u Republici Srpskoj i BiH, upućujem iskrene čestitke sa željom da praznične dane proslavite u krugu svojih najmilijih, u dobrom zdravlju, ispunjeni mirom i radošću”, istakla je Cvijanovićeva.

Predsjednik Srpske poželjela je da duh uskršnjih praznika u ovom teškom i izazovnom vremenu punom iskušenja, bude nadahnuće i prilika da se vratimo pravim životnim vrijednostima, saopšteno je iz Kabineta predsjednika Republike.

“Samo osnaženi vjerom i nadom u bolje sutra možemo da istrajemo, zato pokažimo odgovornost jedni za druge, solidarnost i međusobno poštovanje. U to ime želim Vam srećan i blagosloven Uskrs”, navodi se u čestitki predsjednika Republike.

VIŠKOVIĆ: NEKA USKRS PODSJETI NA ZNAČAJ MEĐUSOBNOG RAZUMIJEVANJA

“Neka nas radost veličanstvenog praznika Kristovog uskrsnuća podsjeti na važnost međusobnog razumijevanja, saosjećanja i ljubavi jednih prema drugima kao nadahnuće za dostojanstven život svakog od nas i svih zajedno u Republici Srpskoj”, istakao je Višković u čestitki.

Višković je čestitku uputio u ime Vlade Republike Srpske i u svoje lično ime sa željom da praznične dane proslave sa njihovim najbližima u ljubavi i blagostanju, saopšteno je iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose sa javnošću.

ČUBRILOVIĆ: NEKA NAM USKRS BUDE PUTOKAZ ZA BOLJU BUDUĆNOST

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović čestitao je Uskrs nadbiskupu vrhbosanskom kardinalu Vinku Puljiću, biskupima, sveštenstvu, redovništvu, svim rimokatolicima i ostalim hrišćanima u BiH i Republici Srpskoj koji ovaj praznik slave po gregorijanskom kalendaru, sa željom da prazničnu radost podijele sa porodicom i prijateljima.

“Neka nam svima veličanstveni praznik Isusovog uskrsnuća bude putokaz za bolju budućnost, u kojoj će nam vjera u iskrenu dobrotu i solidarnost biti na prvom mjestu i nadahnuti nas da, uz međusobno uvažavanje, budemo oslonac jedni drugima. Želim Vam sretan i čestit Uskrs”, navodi se u Čubrilovićevoj čestitki.

Čubrilović je čestitku uputio u ime Narodne skupštine i svoje ime, saopšteno je iz parlamenta Srpske.

Rimokatolička i ostale crkve koje su prihvatile gregorijanski kalendar proslavljaju danas Uskrs.

 

 

 

Ostavite komentar: