Zbog visokih temperatura: Na duža putovanja idite u ranim jutarnjim ili kasnim popodnevnim časovima

Zbog visokih dnevnih temperatura vozače savjetujemo da na duža putovanja kreću u ranim jutarnjim ili kasnim popodnevnim satima.

Svim učesnicima u saobraćaju skrećemo pažnju na povećan broj motociklista i biciklista na putevima i apelujemo na oprez i poštivanje saobraćajnih propisa, navode iz BIHAMK-a.

Zbog sanacionih radova na vijaduktu Klopče na dionici auto-puta A-1 Zenica sjever-Zenica jug, saobraća se preticajnom trakom, dok su vozna i zaustavna traka zatvorene za saobraćaj. Sanacioni radovi na auto-putu A-1 izvode se i na dionici Podlugovi -Sarajevo sjever, a na mjestu radova saobraća se jednom trakom.

U toku su deminerski radovi na magistralnom putu Cerik-Lončari (na dionici Cerik-pijaca “Arizona”). Radnim danima u vremenu od 08:30 do 16 sati na snazi su polusatne obustave saobraćaja, uz 15-minutna propuštanja vozila. Za vrijeme obustave u funkciji je i alternativni pravac Cerik-Brčko-Orašje.

Deminerski radovi izvode se i na magistralnom putu Brod-Odžak (na lokalitetima Poloj i Liješće), zbog čega u vremenu od 08 do 16 sati takođe dolazi do polusatnih obustava saobraćaja, uz 15-minutna propuštanja.

Zbog miniranja stijenskog materijala, danas u vremenu od 11:30 do 14:30 sati obustavlja se saobraćaj u mjestu Strojice na regionalnom putu Šipovo–Kupres.

Bez gužve na graničnim prelazima

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Donji Vakuf-Travnik (Komar), Žepče-Zenica (Golubinja), Ripač-Dubovsko i Šamac-Orašje (dionica Grebnice-Bazik).

Na putu Rudo-granični prelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila maksimalnog osovinskog opterećenja preko 10 tona po osovini, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Ostavite komentar: