Za 24 časa zaražene još tri osobe! Korona mjere u Prnjavoru produžene do 5. marta

Na području opštine Prnjavor u protekla 24 časa registrovane su tri osobe zaražene virusom korona, dok su pod zdravstvenim nadzorom trenutno 74 lica, saopšteno je nakon današnje sjednice Opštinskog štaba za vanredne situacije.

U skladu sa zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije, do 5. marta na snazi ostaju mjere ograničenja radnog vremena ugostiteljskih objekata od šest sati do 22 časa, te zabrana javnih okupljanja u grupama većim od 50 lica i privatnih okupljanja u grupama većim od 10 lica.

Građani su obavezni da nose zaštitnu masku u zatvorenom prostoru i pridržavaju se mjere fizičkog rastojanja od dva metra, dok se preporučuje nošenje zaštitne maske na otvorenom ukoliko nije moguće održavati propisanu fizičku distancu.

U skladu sa zaključkom Republičkog štaba, od 1. marta biće dozvoljena muzika uživo u ugostiteljskim objektima uz poštovanje svih epidemioloških mjera. Od početka pandemije virusa korona, na području opštine Prnjavor ukupno je registrovano 970 zaraženih osoba, 836 lica se oporavilo, a 70 ljudi je preminulo od posljedica infekcije.

Ostavite komentar: