Vikimedijina zajednica organizuje takmičenje: Napiši najbolji članak o Srpskoj i osvoji nagradu

Vikimedijina zajednica Republike Srpske u periodu od 15. oktobra do 15. novembra organizuje takmičenje u pisanju članaka na Vikipediji na srpskom jeziku pod nazivom „Upoznaj Srpsku”.

Takmičenje je tematski određeno i usmjereno ka stvaranju sadržaja vezanih za Republiku Srpsku na Vikipediji, jednom od najvećih i najposjećenijih sajtova današnjice.

Osnovni cilj ovog projekta je povećanje broja kvalitetnih članaka na Vikipediji o Republici Srpskoj. Takmičenje je otvoreno za svakog registrovanog korisnika. Da bi nastali članci uzeli učešće u takmičenju, potrebno je da budu napisani u skladu sa Vikipedijinim pravilima i smjernicama, enciklopedijskim stilom i pravilima samog takmičenja.

Sadržaj stvoren tokom takmičenja će se naći pred stručnim žirijem koji će ocjeniti članke. Tri takmičara sa najviše bodova biće nagrađeni
vrijednim nagradama, i to:

1. mjesto — laptop;
2. mjesto — tablet;
3. mjesto — pametni telefon.

Uporedo sa realizacijom projektnih aktivnosti u Republici Srpskoj, međunarodni partneri – Vikimedijina korisnička grupa Grčka, Vikimedijina korisnička grupa GLAM Makedonija i Edu tim Hašemit univerziteta će organizovati uređivačke radionice posvećene Republici Srpskoj u svojim zemljama. Tom prilikom će se kreirati sadržaji vezani za Republiku Srpsku na Vikipediji na grčkom, makedonskom i arapskom jeziku.

Projekat se realizuje u organizaciji Vikimedijine zajednice Republike Srpske, a pod pokroviteljstvom Zadužbine Vikimedija (Wikimedia Foundation).Ostavite komentar: