Tamara Vučić sa Đajićem prošetala UKC-om: Donacija Klinici za ginekologiju

23.02.2024. | 13:52

Tamara Vučić, supruga predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, uručila je danas inkubator Klinici za ginekologiju i akušerstvo Univerzitetskog kliničkog centra /UKC/ Republike Srpske u Banjaluci, te posjetila Banku humanog mlijeka u okviru Klinike za dječije bolesti.

Vučićeva je izrazila zadovoljstvo što je u prilici da posjeti porodilište UKC-a Srpske i uruči donaciju.

“Postoji li važnije mesto od mesta gde se rađa novi život? Zahvaljujem medicinskom osoblju koje ovde vredno radi i uvek nađe razlog za osmeh i razgovor, te način da razumeju trudnice i porodilje i vode računa o bebama”, rekla je Vučićeva.

Ona je napomenula da je inkubator mali znak pažnje, te izrazila nadu da će doprinijeti spasavanju života.

“Renoviranje porodilišta biće iskorak ka savremenom pristupu važnom delu medicine, kao što je porođaj i to je deo velikog projekta `Srbija 2027 – skok u budućnost`, na koji smo ponosni”, naglasila je Vučićeva.

Ona je dodala da je Srbija ponosna i na dobru saradnju sa Srpskom u oblasti medicine, jer je to jedan od najvažnijih segmenata života građana.

Generalni direktor UKC-a Srpske Vlado Đajić zahvalio je Vučićevoj za posjetu i donaciju, te istakao da će inkubator doprinijeti unapređenju liječenja najmlađih pacijenata.

“Istovremeno je ovo prilika da zahvalim Srbiji i predsjedniku Vučiću za svu pomoć i podršku zdravstvenom sistemu Srpske, a jedna od tih je i Banka humanog mlijeka”, rekao je Đajić novinarima.

On je predsjedniku Srbije zahvalio i za najavljenu rekonstrukciju porodilišta u okviru UKC-a Srpske, koja je predviđena u okviru plana “Srbija 2027 – skok u budućnost”, a u dogovoru sa predsjednikom Srpske Miloradom Dodikom.

“Naše porodilište je u dobrom stanju, ali nam je želja da ga unaprijedimo i modernizujemo, te uvedemo nove usluge”, rekao je Đajić.