Supruga predsjednika Srbije u Banjaluci: Tamara Vučić sa korisnicima Centra pripremala zdrave obroke

23.02.2024. | 12:42

Tamara Vučić, supruga predsjednika Srbije, posjetila je u Banjaluci Daun sindrom centar, te otvorila Prvi sajam stečenih vještina osoba sa Daunovim sindromom u Kulturnom centru Banski dvor.

Vučićeva je Daun sindrom centar posjetila sa ambasadorom osoba sa Daunovim sindromom Vladom Đajićem gdje su pripremali zdrave obroke i učestvovali na umjetničkoj radionici korisnika ovog centra.

Direktor Daun sindorom centra Zoran Jelić zahvalio je Vučićevoj za posjetu i prisustvo manifestaciji, ocijenivši da time daje dobar primjer i drugima da posvete pažnju ovim osobama.

Gošći iz Srbije su na sajmu uručili prvu međunarodnu zbirku pjesama koje su pisale osobe sa Daunovim sindromom, kao i književnici, glumci, režiseri, profesori i ljekari.

Članovi Daun sindrom centra izveli su i pozorišnu predstavu “Roko i Cicibela”.

Događajima su prisustvovali i generalni konzul Srbije u Banjaluci Miloš Vujić i počasni konzul Srbije na Palama Dejan LJevnaić.

Tamara Vučić posjetiće danas i Univerzitetski klinički centar Republike Srpske gdje će uručiti donaciju – inkubator Klinici za ginekologiju i akušerstvo, kao i posjetiti Banku humanog mlijeka u okviru Klinike za dječije bolesti.