Šestočlana porodica Savić sa Sokoca zahvalna: Pomoć od 750 KM mnogo znači

Šestočlana porodica Savić sa Sokoca iskreno se raduje mjesečnoj pomoći Vlade Republike Srpske od 750 KM namijenje porodicama sa četvoro i više djece, čiji je jedan od roditelja nezaposlen.

Majka četvoro mališana Bojana /38/ rekla je Srni da ovaj vid pomoći znači mnogo za potrebe njena tri osnovca – trinaestogodišnjeg Mihajla, jedanaestogodišnje Sanje i osmogodišnjeg Nikole, kao i za sedmomjesečnu Angelinu.

NJen muž Dejan /43/ je na evidenciji Biroa za zapošljavanje, pa se svakodnevno za razne poslove snalazi kako zna i umije, baveći se ponajviše poslovima kovača, u čemu je, kako je rekla, uspješan.

“Nadam se da će isplata ove pomoći biti nastavljena redovno, jer nam uz tu finansijsku mnogo znači i moralna podrška Vlade Srpske, koja pokazuje da zajednica brine o nama u šta smo se uvjerili i kod nabavke udžebnika”, ističe Bojana.

Za 15 godina braka, kaže Bojana, uspjeli su obezbijediti svoj krov nad glavom, kupili kuću i stekli najveće blago, četvoro zdrave djece za koje nastoje obezbijediti sve što treba iako im kredit opterećuje Bojaninu platu, zarađenu u sokolačkom Šumskom gazdinstvu “Romanija” na radnom mjestu referent za iskorištavanje i eksploataciju šuma u Radnoj jedinici Kaljina.

Prema njenim riječima, roditelji nisu u situaciji da im finansijski pomognu jer žive od penzija, ali ona i suprug nastoje djeci obezbijediti ono što je potrebno, uz mnogo ljubavi i pažnje.

“Nisam se dvoumila pri odluci da rodi četvoro djece jer sam uvjerena da se u višečlanim porodicama ljepše živi, da mališani od prve riječi, slova i pjesmice uče jedni od drugih i da tako socijalizovani budu spremniji za život od jedinaca u porodici”, navela je Bojana.

Ona je dodala da je dobro da zajednica pomaže majke sa više djece, ali napominje da su višečlane porodice spremne da djeci obezbijede sve potrebno, uvjerena da niko ne rađa djecu da dobije pomoć, već zato što želi da im kuća bude puna sreće.

Bojana je svim ženama koje mogu da budu majke poručila da rađaju više djece, jer svako od njih ima svoj životni put i kako u narodu kažu “nafaku” koja ne zavisi od materijalnog bogastva već od Božije volje.

Odluku o isplati finansijske pomoći nezaposlenom roditelju četvoro i više djece donijela je Vlada Republike Srpske na sjednici održanoj 8. septembra, koja je juče obavljena u Službenom Glasniku Republike Srspke.

Ovom odlukom obezbjeđuje se mjesečna isplata finansijske pomoći od 750 KM jednom od nezaposlenih roditelja četvoro i više djece, koji imaju prebivalište u Srpskoj ili Brčko distriktu.

Ostavite komentar: