Šeranić uvjerava: Saradnjom sa Bjelorusijom do bolje zdravstvene zaštite za pacijente iz Srpske

23.02.2024. | 14:50

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić rekao je da će saradnja u oblasti zdravstva između Srpske i Bjelorusije pacijentima omogućiti bolju zdravstvenu zaštitu.

Šeranić je na konferenciji za novinare rekao da je sa ovom zemljom potpisan Memorandum o saradnji kojim se uspostavlja institucionalna saradnja u oblasti transplatacije, te da se ide dalje u njegovu realizaciju.

On je naveo da će prva aktivnost biti da se pozovu kolege iz Bjelorusije da dođu u Srpsku i da na tehničko-operativnom nivou bude razgovarano o nizu aktivnosti koji će građanima omogućiti bolju i dostupniju zdravstvenu zaštitu.

“Javnosti je već poznato da se pacijenti iz Srpske transplantiraju u Bjelorusiji i tokom posjete ovoj zemlji predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i ja imali smo obavezu da posjetimo centar gdje se naši pacijenti liječe kako bi se uvjerili u kvalitet i način pružanja zdravstvene usluge”, rekao je Šeranić.

Tokom boravka u Bjelorusiji, delegacija Republike Srpske, koju je predvodio predsjednik Republike Milorad Dodik, posjetila je tamošnju instituciju “Minski naučni praktični centar za hirurgiju, transplataciju i hematologiju”, nakon čega je potpisan Memorandum o saradnji Ministarstva zdravlja Srpske i Komiteta za zdravlje Bjelorusije.

U ime Ministarstva zdravlja Republike Srpske Memorandum je potpisao ministar Šeranić, a prisustvovao je i predsjednik Dodik.