Sa 6.000 KM kažnjena četiri ugostiteljska objekta: Pojačan inspekcijski nadzor na Jahorini

Od početka decembra obavljena je 201 kontrola ugostiteljskih objekata na Jahorini, od čega je u četiri slučaja utvrđeno da se, u momentu inspekcijskog pregleda, ovi poslovni subjekti nisu dosljedno pridržavali propisanih epidemioloških mjera.

Po osnovu toga, izrečene su novčane kazne u ukupnom iznosu od 6.000 KM, saopšteno je iz Inspektorata RS, iz kojeg poručuju da će inspekcije i u narednom periodu kontrolisati poslovne subjekate na Jahorini, u pogledu pridržavanja propisanih vanrednih mjera.

“S obzirom na epidemiološku situaciju i pojavu očekivane i pojačane frekvencije stanovništva na domaćim skijalištima, javila se potreba za pojačanim inspekcijskim nadzorom sprovođenja mjera na Jahorini, kao najznačajnijem skijaškom centru u RS. Od početka otvaranja zimske sezone na Jahorini, kontinuirano se održavaju sastanci predstavnika svih relevantnih institucija, sa ciljem usaglašavanja djelovanja na sprovođenju mjera zaštite od virusa korona u toku skijaške sezone”, kažu u Inspektoratu RS.

U inspekcijskom nadzoru, poseban akcenat je na ugostiteljskim objektima i pridržavanju mjera dezinfekcije, korišćenja lične zaštitne opreme, pridržavanju mjera fizičke distance, zabrani okupljanja u grupama većim od propisanih i ograničenju radnog vremena.

“Rad je organizovan na način da se nadzor obavlja svakog radnog dana i u dane vikenda uz podršku pripadnika policije i žandarmerije. Cilj inspekcijskih kontrola je da se kroz poštovanje mjera i organizaciju rada u skladu sa preporukama Instituta za javno zdravstvo RS, omogući odvijanje poslovnih aktivnosti i zimske turističke sezone bez ugrožavanja zdravlja stanovništva”, poručuju iz Inspektorata RS, prenosi Srpskainfo.

Ostavite komentar: