Rođena bez vida, ali nikada nije odustala: Postala majka dječaka i ne krije sreću zbog toga

Priča Dženane Isaković jedna je od najinspirativnijih priča koju je javnost upoznala.

Prije par dana, iz ove porodice stigla je radosna vijest.

Naime, 26. oktobra, Dženana i Kenan Isaković postali su roditelji dječaka Alija. Ovu radosnu vijest Dženana je podijelila na svom Facebook profilu, te je za kratko vrijeme, pristigao veliki broj čestitki ovom bračnom paru.

Dženana je za portal Hanuma.ba istakla da su već duže vrijeme Kenan i ona željeli postati roditelji, međutim pojedinim trenucima su se pribojavali kako će sve ići obzirom da su oboje osobe sa invaliditetom.

“Hvala dragom Allahu koji nam je podario našeg dječaka. Osjećaj biti roditelj, biti majka je prelijep, i zaista za nas nema ništa ljepše”, ističe Dženana.

Na pitanje kako su se Kenan i ona odlučili za ime Ali odgovara: “Od samog početka dopalo nam se ime Ali. Slušali smo predavanja o ličnosti hazreti Alija, i to je bio jedan od razloga zbog čega smo se odlučili za to ime”.

Priča ove, danas, mlade majke, jedna je od najinspirativnijih koju je javnost upoznala.

Dženana je rođena bez vida, međutim uprkos tome, nikada nije posustala ili odustala od svojih snova, nego upravo suprotno, Dženana se borila da ih ostvari.

Uprkos lošim uslovima za slijepe osobe u obrazovnim ustanovama u Bosni i Hercegovini u maju 2017. godine, Dženana je diplomirala na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu (IUS), a prema prosjeku ocjena je bila među najboljim studentima, treća u svojoj generaciji s prosjekom iznad 9,6, piše Hanuma.ba.

Ostavite komentar: