Putovanje bi trebalo da traje oko 10 dana: Policajci iz Banjaluke krenuli pješke na Ostrog

14.07.2020. | 10:08

Pripadnici Službe obezbjeđenja u Kazneno popravnom zavodu Banjaluka Duško Banjac i Branko Jelovac krenuli su pješke u manastir Ostrog, u čast svojih preminulih kolega Branislava Ernauta – Kiće i Vanje Kršića.

Banjac i Jelovac su krenuli 11. jula u 03 časa ispred Hrama Hrista Spasitelja u Banjaluci, putovanje bi trebalo da traje oko 10 dana, a u manastiru Ostrog pokloniće se moštima Svetog Vasilija.

“Pripremili smo se za napor i noći na otvorenom, za nas je manastir Ostrog najveća srpska svetinja, a fizički napori su tu da nas podsjete na isposnički život Svetog Vasilija”, kažu policajci.

Za ovo pokloničko putovanje dobili su podršku radnih kolega, porodice kao i rukovodstva KPZ. Sa Banjcem i Jelovcem danas je u Bugojnu razgovarao direktor  Kazneno popravnog zavoda Banjaluka Goran Selak od kojeg su takođe dobili veliku podršku za ovo putovanje.

“Došao sam da obiđem naše poklonike i da im zahvalim, pružim podršku i poželim sreću u nastavku njihovog putovanja”, rekao je Selak, pišu Nezavisne.