Pune ruke posla za inspektore: Za nepoštovanje korona mjera 11.000 KM kazni

Republički i inspektori u jedinicama lokalne samouprave su u okviru 933 kontrole poštovanja preventivnih mjera zaštite od epidemije virusa korona u zajednici i radnim sredinama u 10 slučajeva subjekte zatekli u prekršaju i izrekli im kazne u iznosu od 11.000 KM.

U okviru ovih kontrola, sprovedenih protekle sedmice, za dva objekta izrečena je mjera privremene zabrane rada.

Nadležni inspekcijski organi i protekle sedmice nastavili su pojačani nadzor na Jahorini zbog aktuelne zimske turističke sezone, saopšteno je iz Inspektorata Republike Srpske.

“U proteklih sedam dana kod poslovnih subjekata na Jahorini izvršeno je 48 kontrola i u jednom slučaju su utvrđene nepravilnosti. Od početka zimske sezone na Jahorini je izvršeno 379 kontrola, od čega je sedam bilo sa utvrđenim nepravilnostima, zbog čega su izrečene kazne u iznosu od 13.000 KM”, podsjetili su u Inspektoratu.

U okviru sprovođenja preventivnih mjera na suzbijanju širenja virusa do sada je kod poslovnih subjekata izvršeno 37.547 inspekcijskih kontrola, u kojima su izrečene kazne u iznosu od 551.000 KM, dok je za 53 objekta izrečena mjera privremene zabrane rada.

“Inspekcijski organi će i u narednim danima nastaviti sa kontrolama poštovanja preventivnih mjera u skladu sa zaključcima Republičkog štaba za vanredne situacije i preporukama Instituta za javno zdravstvo. Apelujemo da građani i dalje ostanu odgovorni i da poštovanjem preventivnih mjera pruže podršku radu nadležnih službi”, poručili su iz Inspektorata.

Ostavite komentar: