Pronašli dvoje izgubljenih Kineza: Policajcima iz Vlasenice se zahvaljuje Ambasada Kine

Ambasada NR Kine u BiH uputila je zahvalnice policajcima iz Policijske stanice Vlasenica Branislavu Staniću i Milenku Kovačeviću za požrtvovanost, nesebičan trud i zalaganje prilikom potrage i pronalaska dvoje kineskih državljana koji su se izgubili na području te lokalne zajednice 14. januara ove godine.

“Po zaprimanju prijave oko 18.15 časova tog dana od strane lica koje je na engleskom jeziku pokušalo da objasni da se dvoje kineskih državljana izgubilo prateći navigaciju u namjeri da dođu do Sarajeva, policijski sluzbenici PS Vlasenica Branislav Stanić i Milenko Kovačević odmah su izašli na teren, te su uz pomoć zvučne i svjetlosne signalizacije pokušali pronaći i locirati kineske drzavljane”, rečeno je iz Policijske uprave Zvornik.

Kineski državljani pronađeni su na području Zaklopače, u snježnom zanosu na nepristupačnom terenu, gdje je slaba mobilna mreža, a u akciji spasavanja su, pored policijskih službenika, učestvovali i pripadnici Teritorijalne vatrogasne jedinice Vlasenica.

“Udruženim snagama, kineski državljani su evakuisani, prilikom čega nisu imali tjelesnih povreda, a samo pravovremenom reakcijom i prisebnošću aktera spasavanja izbjegnute su veće posljedice po život i zdravlje kineskih državljana”, naveli su iz PU Zvornik.

Ova akcija je ujedno i druga akcija spasavanja kineskih državljana na ovom području, pošto su u januaru 2020. godine, policijski službenici Policijske stanice Milići, pronašli i evakuisali četiri kineske državljanke koje su se izgubile na području Milića.

Ostavite komentar: