Pripadnici Policijske uprave Mrkonjić Grad obilježili kampanju – “Budi oprezan – oružje nije igračka”

Pripadnici Policijske uprave Mrkonjić Grad danas su na Trgu kralja Petra prvog Karađorđevića dijelili promotivni materijal građanima u okviru kampanje “Budi oprezan – oružje nije igračka” koju organizuje Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Portparol Policijske uprave Mrkonjić Grad Božana Vulin izjavila je Srni da su dijelili letke sa ciljem upoznavanja građana o mogućim posljedicama nezakonite i nestručne upotrebe vatrenog oružja, posebno na mjestima gdje se okuplja veći broj građana.

“S obzirom na to da nam predstoje praznici, želimo naglasiti da je upotreba vatrenog oružja na proslavama opasna i da mogu nastupiti ozbiljne posljedice”, navela je Vulinova.

Ona je podsjetila da je, prema Zakonu o javnom redu i miru, predviđena novčana kazna od 400 KM do 1.200 KM za one koji neovlašteno upotrijebe vatreno oružje.

Prema njenim riječima, na području Policijske uprave Mrkonjić Grad od početka godine nije bilo evidentiranih prekršaja neovlaštena upotreba oružja, dok je registrovano osam krivičnih djela nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Vulinova je apelovala da građani svaku nezakonitu upotrebu vatrenog oružja prijave nadležnoj policijskoj stanici lično ili pozivom na besplatan broj 122.

Ostavite komentar: