Priča koja lomi srce: Dječaku koji je ostao bez oca i majke neophodna pomoć

Muamer ima samo 14 godina, a nema ni brata ni sestru, ni majku ni oca. Nema ni djeda, niti baku. Potpuno je sam, bez ikakve podrške i oslonca, te je Udruženje Pomozi.ba pokrenulo apel za ovog dječaka, kojem je moguće pomoći pozivom na humanitarni broj 17042, kojim se doniraju dvije marke.

Muamer je prije samo nekoliko dana sa svojim vršnjacima uživao na ekskurziji, proslavljao kraj osnovne škole i razmišljao o tome kako bi volio upisati srednju saobraćajnu školu. Nije ni slutio da će mu se život naglo promijeniti preko noći.

“Oca, koji je poginuo kada je imao samo jednu godinu nije ni upamtio. Sa majkom je vrlo skromno živio u trošnoj kući u selu Zanesovići kod Bugojna. Nisu imali nikakvih primanja, a majka Emina dok se na sve moguće načine borila da sinu obezbijedi normalno djetinstvo, istovremeno se borila i sa bolešću. Na kraju je tu bitku izgubila. Sada kada ni nje nema, Muamer boravi u kući kod tetke i ujaka, koji takođe žive jako teško, bez ikakvih stalnih primanja, ali će biti njegovi staratelji dok ne napuni 18 godina”, navode iz Udruženja.

Nekolicina dobrih ljudi i organizacija već je pokrenula akciju da se Muameru obezbijedi stipendija za školovanje, a Udruženje Pomozi.ba će nastojati da dječaku riješi stambeno pitanje i kupi stan u gradu koji će, za razliku od sela u kojem je odrastao, biti u blizini škole.

Pored poziva na broj 17042 Muameru je moguče pomoći i online donacijama na www.pomoziba.org te novčanim uplatama putem Paypala i računa Udruženja.

Ostavite komentar: