Organizovane tri radne akcije: Mještani Starog Martinca kod Srpca zajedničkim snagama uređuju selo

21.03.2024. | 07:20

Mještani Starog Martinca kod Srpca okupili su se u udruženje građana “Za bolji Martinac” koje je nedavno osnovano s ciljem unapređenja infrastrukture sela i očuvanja zdrave životne sredine.

Za svega mjesec uspjeli su organizovati čak tri radne akcije, a član udruženja Miroslav Ćetojević kaže da je u svakoj učestvovalo više desetina mještana.

– Prvo smo uredili divlju deponiju u takozvanoj Sandića šumi, gdje smo prikupili pun kamion smeća. Riječ je uglavnom o plastičnoj ambalaži koju su bacali nesavjesni mještani, a koja se gomilala više od deset godina – rekao je Ćetojević.

Ovih dana uređen je put do granice sa Laktašima u Šeškovcima i tom prilikom su takođe sakupljene velike količine smeća.

– Krčili smo šiblje i rastinje u dužini od nekoliko kilometara i ostali smo u čudu koliko se otpada nalazilo pored puta. Zahvaljujem preduzeću “Komunalac” iz Srpca koje ga je prevezlo na regionalnu deponiju u Ramiće – rekao je Ćetojević.

Kako bi mještani imali gdje da se okupljaju, uskoro je u planu i uređenje društvenog doma.

– Prije nekoliko dana smo na platou ispred doma skinuli stari sloj zemlje i nasuli šljunak, tako da mu se sada može lakše prići. Namjera nam je da ga u toku ove godine obnovimo i omogućimo svakodnevna druženja, uz brojne manifestacije koje imamo u planu, kako bi mladi mogli kvalitetnije provoditi slobodno vrijeme – rekao je Ćetojević.