Očistili svoje mjesto: Osnovci zaradili dio novca za ekskurziju

01.06.2023. | 21:16

Sokolački osnovci danas su čistili svoje mjesto, a Šumsko gazdinstvo “Romanija” obezbijedilo je 5.000 KM kojima će im biti pokriven dio troškova za odlazak na ekskurziju.

Organizatori akcije, u kojoj je bilo 200 učesnika, su kabinet predsjednika Skupštine opštine Sokolac Sretka Marjanovića, direktor lokalnog Šumskog gazdinstva “Romanija” Strahinja Bašević i Osnovna škola “Sokolac”.

Bašević je izjavio novinarima da ova akcija predstavlja pozitivan primjer odnosa građana i djece prema životnoj sredini i doprinosi razvoju zdravog sistema vrijednosti.

Bašević, koji je i poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske, istakao je da će mladi kroz ovu aktivnost učiti da treba da zarađuju, da se bore, a ne da traže socijalnu pomoć.

Marjanović je istakao da je cilj ove aktivnosti da djeca i odrasli pokažu da mogu i žele da njihov Sokolac bude čistiji i ljepši, te napomenuo da je društvena zajednica pomagala u osnovcima prilikom odlazaka na ekskurzije i obezbjeđivala neophodna finansijska sredstva djeci kojoj je to bilo potrebno.

Direktor Osnovne škole “Sokolac” Đorđe Rajić zahvalio je organizatorima za poziv i saradnju, navodeći da su ovakve akcije uvijek dobrodošle.

Akciji uređenja životne sredine đacima su se pridružili i radnici Šumskog gazdinstva “Romanija”, sokolačkog Doma zdravlja “Doktor Ljubomir Ćeranić”, Zavoda za forenzičku psihijatriju, Specijalne bolnice za psihijatriju, članovi Lovačkog udruženja “Glasinac”, Udruženja sportskih ribolovaca “Bioštica”, zaposleni u Sportsko-rekreativnom centru, te ostalih opštinskih organizacija i ustanova, kao i sportisti.