“Ništa mi nije teško za ovaj narod uraditi”: Doktori iz Beograda besplatno pregledali pacijente

 Ljekari Beograda, specijalista otorinoralingologije Dušan Bijelić i specijalista ginekologije i akušerstva Dejan Pavlović, danas su na Sokocu besplatno pregledali više od 40 pacijenta.

Bijelić je rekao Srni da je pregledao više od 20 pacijenata i da su to uglavnom bili slučajevi kakve je do sada bezbroj puta rješavao.

On je naveo da je na Sokolac došao na poziv prijatelja da bi pružio stručnu pomoć narodu u Srpskoj i BiH iskustvom koje je stekao kao dugogodišnji načelnik ORL klinike na Vojno-medicinskoj akademiji u Beogradu.

“Posebno me raduje to što je ovdje izuzetno dobar narod, dobri ljudi, ništa mi nije teško za ovaj narod uraditi”, istakao je Bijelić, inače pukovnik u penziji.

Pavlović, koji radi u Univerzitetsko ginekološkoj klininici “Narodni front” u Beogradu, rekao je da je odziv i interesovanje pacijenata bilo veliko, te da je pregledao više od 20 žena.

“Imamo odlične uslove za preventivne i ultrazvučne preglede koje nam je omogućio sokolački Dom zdravlja. Zadovoljstvo mi je što sam u ovoj humanoj misiji”, istakao je Pavlović.

On je ženama savjetovao da redovno idu na kontrole i da pregledom koji traje desetak minuta spasavaju život, jer se ranom dijagnostikom može izliječiti rak grlića maternice.

Pavlović je naglasio da će papa testovi biti pregledani u Univerzitetskoj klinici “Narodni front”, koja pomaže ovaj projekat, te da će proslijediti rezultate.

On je dodao da je ova klinika otvorena za saradnju i u slučajevima eventualne potrebe dalje dijagnostike, operativnih tretmana ili komplikovanih trudnoća.

Pavlović je istakao da bi ovakav povremeni dolazak ljekara trebalo da postane redovna praksa i da će se iznaći najbolji modus za naredni period.

Sokočanin Milan Jolović Legenda rekao je Srni da su on i njegov prijatelj general u penziji Vinko Pandurević pozvali dvojicu vrsnih medicinskih stručnjaka da danas obave preventivne preglede u Domu zdravlja na Sokocu kako bi pomogli narodu svog rodnog kraja.

On je naglasio da su pregledi u oba slučaja bili besplatni i korisni, te da će nastojati da se na sličan način i ubuduće ostvari redovna saradnja medicinskih stručnjaka iz Beograda u koju će biti uključeni i poznati specijalista iz oblasti kardiologije.

Ostavite komentar: