Ne isključuje se uvođenje novih mjera! Korona situacija u Modriči se pogoršava

Epidemiološka situacija u Modriči je pogoršana i, u slučaju da se nastavi trend povećanja broja zaraženih virusom korona, narednih dana biće uvedene nove mjere, zaključeno je danas na sjednici Opštinskog štaba za vanredne situacije.

Načelnik opštine Modriča Jovica Radulović, koji je i komandant Štaba, rekao je da je, bez obzira na primjenu mjera i zabrana koje je propisao Republički štab za vanredne situacije, od početka marta došlo do znatnog povećanja broja zaraženih.

“U proteklih sedam dana na području opštine evidentirano je 50 zaraženih virusom korona i oko 100 lica stavljeno je pod zdravsteni nadzor, što je najveći porast na sedmičnom nivou od početka pandemije u martu prošle godine”, izjavio je novinarima Radulović.

On je naveo da je Opštinski štab dao smjernice lokalnoj inspekciji i komunalnoj policiji da pojača nadzor nad primjenom epidemioloških mjera, te da se, zbog početka nastave za učenike do petog razreda, izvrši dodatna dezinfekcija osnovnih škola i obdaništa u Modriči.

Radulović je istakao da će Opštinski štab i lokalna uprava pratiti epidemiološku situaciju u Modriči i opštinama u regiji, te da će, u skladu sa tom situacijom, preduzimati konkretne mjere.

Na sjednici Štaba navedeno je da Dom zdravlja Modriča ima dovoljno medicinskog osoblja i opreme za nesmetan rad kovid amulante.

Pomoćnik direktora Doma zdravlja Modriča Gordana Knežević rekla je da je do danas u ovoj opštini vakcinisano više od 500 osoba, odnosno 350 osoba starijih od 65 godina, 80 korisnika usluga domova za stare, te 100 medicinskih radnika, a trenutno je nepoznat broj lica koja su vakcinisana protiv virusa korona u Srbiji. Od početka epidemije u Modriči, virus korona potvrđen je kod ukupno 810 osoba, od kojih se 650 oporavilo, 65 je preminulo, a trenutno pozitivnih je 95, podaci su Štaba za vanredne situacije u Modriči.

Ostavite komentar: