Načelnica Jezera o problemima u opštini: Potrebno uraditi putnu signalizaciju i rasvjetu

Načelnik opštine Jezero Snežana Ružičić istakla je da je neophodno uraditi putnu signalizaciju i rasvjetu na magistralnom i regionalnom putu kroz ovu lokalnu zajednicu radi veće bezbjednosti stanovništva.

Ružičićeva je u izjavi Srni napomenula da je u posljednjih petnaestak godina devet pješaka poginulo na magistralnom putu M-5 i na regionalnom putu R-15 koji prolaze kroz opštinu Jezero.

“Važno je da javne institucije vode računa i o rubnim opštinama i potrebno je da rješavanje ovog problema bude prioritet, pošto je velika frekvencija saobraćaja. Ovuda godišnje prođe milion i po vozila”, kaže Ružičićeva.

Ona ističe da u Jezeru nema saobraćajne signalizacije, kao ni pješačkog prelaza te da djeca, školarci, pa i stariji pretrčavaju regionalni i magistralni put.

“Opština je dosad uložila određena finansijska sredstva u osvjetljavanje regionalnog i magistralnog i obezbijedili smo 40 svjetiljki za koje mi plaćamo potrošnju električne energije samo da bismo, koliko možemo, poboljšali bezbjednost stanovnika”, navela je Ružičićeva.

Prema njenim riječima, ovakvi problemi su u nadležnosti preduzeća “Putevi Republike Srpske”, a ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Ćorić pokazao je veliko interesovanje za ovu problematiku.

“Međutim, na pravoj adresi u `Putevima Republike Srpske` ističu da nismo prioritet. Pitam – šta je to važnije od ljudskih života? Opština Jezero je na ulazu u Republiku Srpsku, njeno je ogledalo i mislim da treba posvetiti jednaku pažnju svima”, kaže Ružičićeva.

Ostavite komentar: