Muzika može, ali uz mjere: Kreću pojačane kontrole ugostiteljskih objekata u Srpskoj

S obzirom na to da je od sutra dozvoljeno organizovanje muzike uživo u ugostiteljskim objektima u Srpskoj, iz Inspektorata RS upozoravaju ugostitelje da su dužni da se pridržavaju svih propisanih epidemioloških mjera.

Pozivali su privredne subjekte da poštuju radno vrijeme, da radni prostor organizuju na način da se ispoštuju propisane mjere i da vode računa o broju osoba koje istovremeno mogu boraviti u objektu.

“Proteklih dana imamo tendenciju porasta broja pozitivnih na korona virus, zbog čega će inspektori, svim raspoloživim kapacitetima, u narednom periodu pojačati nadzor nad sprovođenjem mjera za sprečavanje i suzbijanje zaraznih bolesti na teritoriji RS. Rad inspektora organizovan je u smjenama, pa poslovni subjekti njihov dolazak mogu da očekuju u dnevnim, večernjim i noćnim časovima”, naglašavaju u Inspektoratu RS.

Dodaju da je cilj inspekcijskog nadzora da se kroz poštovanje mjera i organizaciju rada u skladu sa preporukama, omogući odvijanje privrednih aktivnosti u mjeri u kojoj je to moguće.

“Naš zajednički interes je da privredni subjekti rade, ali uz poštovanje svih propisanih epidemioloških mjera”, poručuju iz Inspektorata RS.

U okviru sprovođenja preventivnih mjera na suzbijanju širenja korona virusa, do sada je sprovedeno 38.677 inspekcijskih kontrola, u kojima su izrečene kazne od 555.000 KM, dok je za 53 ugostiteljska objekta izrečena mjera privremene zabrane rada, piše Srpskainfo.

Ostavite komentar: