Lutrija našla drugo rješenje: Banjalučanin “ogrebao” auto, a salon ga prodao

Banjalučanin koji je nedavno „ogrebao“ automobil na instant srećki „Lutrije Republike Srpske“ nije dobio osvojeno vozilo jer ga „Lutrija“ nije kupila, te je bila prisiljena da dobitniku isplati novac u toj vrijednosti.

Prema informacijama portala Capital, dobitnik koji je na srećki „sedmica“ osvojio automobil otišao je do „Lutrije“ kako bi preuzeo svoju nagradu, odakle su ga uputili u auto salon.

Međutim, tu saznaje da je automobil koji je osvojio prodat, jer ga „Lutrija“ nije platila.

U „Lutriji RS“ su potvrdili da su dobitniku koji je „ogrebao“ auto na srećki „sedmica“ isplatili novčani iznos u vrijednosti „ogrebanog“ automobila.

„Iznos tih sredstava je naveden u Pravilima o priređivanju lutrijske igre odnosno srećke „sedmica“. Ova procedura je obavljena u skladu sa Zakonom o igrama na sreću, kao i u skladu sa Pravilima o priređivanju lutrijske igre pod nazivom ’sedmica’“kazali su u „Lutriji“.

U ovom preduzeću su rekli da auto nije isporučeno „zato što dobavljač nije mogao da ispoštuje cijenu koja je prethodno dogovorena i ugovorom predviđena“.

„O tome nas je sam dobavljač obavijestio dopisom u kojem je naveo razloge koji su doveli  do povećanja cijene“, naveli su u „Lutriji“.

Na sajtu „Lutrije“ se može se vidjeti da su krajem 2020. godine zaključili okvirne trogodišnje ugovore sa preduzećima „Verano motors“ za nabavku šest automobila i „Brčko gas“ za nabavku jednog vozila koji će se dodijeliti u instant srećki „sedmica“.

Foto: Ilustracija

Ostavite komentar: