Ljekari opet apeluju na poštovanje mjera: U Bijeljini još 57 osoba zaraženo koronom

U protekla 24 časa u Bijeljini je registrovano još 57 pozitivnih na virus korona, a u kovid bolnicama hospitalizovano je 112 pacijenata, saopšteno je nakon sjednice Gradskog štaba za vanredne situacije.

Prema riječima direktora Bolnice “Sveti vračevi” Zlatka Maksimovića više od polovine oboljelih imaju tešku kliničku sliku, 30 je životno ugroženo, a 17 osoba je na respiratoru.

Maksimović je rekao da je Bolnica dobro organizovana i da za sada nema problema sa kapacitetom u tri kovid bolnice. U Bijeljini je aktivno 1.189 slučajeva pozitivnih na virus korona, od kojih je 81 dijete školskog uzrasta.

Prema ocjeni Gradskog štaba, epidemiološka situacija u Bijeljina “i dalje je nepovoljna sa tendencijom da postane zabrinjavajuća”. Gradski štab uskladio je sa Republičkim štabom za vanredne situacije mjere koje ostaju na snazi do 21. decembra, a konstatovano je da, za sada, nema potrebe za izvođenjem nastave na daljinu.

Navedeno je da su tokom novembra četvrti put od početka epidemije virusa korona dezinfikovane 252 etažne zajednice u gradu. Ljekari su ponovo apelovali na strogo pridržavanje epidemioloških mjera, naročito u svjetlu predstojećih vjerskih praznika.Ostavite komentar: