Liturgija i slavski obred: Čelinac proslavlja krsnu slavu i Dan opštine

Opština Čelinac proslavlja krsnu slavu i Dan opštine.

U hramu Svetog Arhangela Gavrila služena je Sveta liturgija, nakon čega je uslijedio slavski obred. U znak sjećanje palim borcima čelinačkog kraja, služen je parastos i položeni su vijenci.

Povodom Dana opštine i Krsne slave – Sabor Svetog arhangela Gavrila odata je počast poginulim borcima Vojske Republike Srpske. Njih 220 ugradili su život u temelj Republike.

“To je ono što se nikada ne smije prepustiti zaboravu, jer kroz istoriju smo imali razne opomene da neprijatelj nikad ne miruje. Onaj ko zaboravi prošlost, vrlo brzo se izgubi u budućnosti”, rekao je Dalibor Vujčić predsjednik Boračke organizacije Čelinac.

Mještani opštine Čelinac kažu, u prethodnom periodu uloženo je mnogo, ali treba još da se radi na unapređivanju infrastrukture.

Dan opštine, idealna je prilika da se osvrne na sve realizovane projekte, ali i da se razvija strategija za nove i bolje, poručio je načelnik Čelinca, Vlado Gligorić.

“Čelinac je u proteklom periodu uradio mnogo. Bavili smo se rješavanjem problema naših građana, projektima vodosnabdijevanja, izgradnje i projekata visokogradnje”, rekao je Vlado Gligorić načelnik opštine Čelinac.

Večeras ća na svečanoj sjednici Skupštine opštine Čelinac, zaslužnim pojedincima i ustanovama biti dodijeljena opštinska priznanja.

Ostavite komentar: