Inspektori zabilježili 17 prekršaja tokom vikenda: Zbog nepoštovanja mjera izrečene kazne od ukupno 18.100 KM

Inspektori su na području Republike Srpske proteklog vikenda izvršili 315 kontrola poslovnih subjekata, od kojih je u 17 slučajeva utvrđen prekršaj i izrečene kazne od ukupno 18.100 KM, saopšteno je iz Inspektorata Republike Srpske.

Riječ je o pojačanim kontrolama poštovanja mjera zaštite od epidemije u zajednici i radnim sredinama sa akcentom na radu ugostiteljskih objekata u večernjim časovima.

Utvrđene nepravilnosti odnosile su se na korištenje zaštitne opreme, poštovanje fizičke distance i broj lica koja su istovremeno boravila u objektu.

“U protekla dva i po mjeseca izvršene su 12.282 inspekcijske kontrole, u kojima su do sada izrečene kazne od ukupno 198.400 KM”, dodaje se u saopštenju.

Iz Inspektorata ističu da će kontrolni organi nastaviti sa pojačanim nadzorom, te da se dolazak inspektora može očekivati u bilo koje doba dana.

“Naš zajednički interes je nesmetan rad poslovnih subjekata, ali uz poštovanje svih preventivnih mjera na suzbijanju širenja bolesti izazvane virusom korona”, poručuju iz Inspektorata Republike Srpske.

Ostavite komentar: