Inspekcija izričita: Uklonjena bespravno postavljena bašta u ovom dijelu BiH

16.04.2024. | 14:42

Nakon provedenog postupka i odbijene žalbe investitora od strane drugostepenog organa, Služba za inspekcijske poslove opštine Stari Grad Sarajevo pristupila uklanjanju montažno-demontažnog objekta – slobodnostojeće ljetne/zimske bašte investitora “Cipi-Ripi”.

Inspekcija je naložila investitoru “MERCATO GROUP” d.o.o. Sarajevo, koji je rješenjem suda preimenovan u privredno društvo “Cipi Ripi” d.o.o. Sarajevo da ukloni privremenu baštu, te da vrati lokalitet u stanje prije postavljanja.

„S obzirom na to da investitor nije postupio u roku koji mu je dat da izvrši uklanjanje, inspekcija je donijela zaključak o dozvoli izvršenja, te je inspekcija pristupila prinudnom uklanjanju objekta. Oština Stari Grad će poduzeti zakonom utvrđene radnje u svrhu naplate troškova uklanjanja“, saopštili su iz opštine Stari Grad i dodali:

„Navedeni objekat nije jedini za koji se vodi inspekcijski postupak. U toku je postupak vezano za bespravni montažno-demontažni objekat na Trgu oslobođenja – Alija Izetbegović, kod Ekonomskog fakulteta, u kojem je smješten Fan shop Fudbalskog kluba Sarajevo. Nakon što se utvrde sve činjenice u ovom slučaju, javnost će biti blagovremeno informisana“, pišu Nezavisne.