“Dobro nam došao Maksime”: Prvorođenoj bebi uručen zlatnik predsjednice RS FOTO

U ime predsjednice Srpske Željke Cvijanović zlatnik prvorođenoj bebi u Republici Srpskoj, dječaku Maksimu Markoviću, uručio je direktor Bolnice Sveti Vračevi Zlatko Maksimović.

“Dobro nam došao Maksime. Čestitam od srca ponosnim roditeljima. Tradicionalno, danas je uručen zlatni dukat za prvorođenu bebu u Srpskoj u novoj godini”, napisala je predsjednica Srpske na Instagramu.

Prva beba u bijeljinskom porodilištu u 2021. godini rođena je minut nakon ponoći.

Maksimović je izrazio je zadovoljstvo što je zlatnik prvorođenoj bebi, dar predsjednice Republike Srpske, dodijeljen bebi rođenoj u ovoj bolnici.

“Predsjednica Republika Srpske već tradicionalno dodjeljuje zlatnik prvorođenoj bebi u Republici Srpskoj, a naše je veliko zadovoljstvo što se to desilo u našoj bolnici u Bijeljini, a zadovoljstvo je utoliko veće što se u našoj bolnici u prva tri sata rodilo troje djece – dva dječaka i jedna djevojčica”, rekao je Maksimović.

On je napomenuo da ne postoji veće bogatstvo, te da je ovo dobar znak i za Bolnicu i za Bijeljinu i za Republiku Srpsku.

“Јa sam se jutros čuo sa predsjednicom Republike Srpske, ona je odmah zamolila da prenesem pozdrave roditeljima, te me ovlastila da u njeno ime predam zlatnik i prigodne poklone za novorođenu bebu”, naveo je Maksimović.

Maksimović je rekao da je prvu bebu u ovoj godini na svijet donijela majka Marija Marković, beba se zove Maksim, a sva tri porođaja su se noćas dogodila prirodnim putem, sve je proteklo bez problema i majke i djeca se osjećaju odlično, prenosi RTRS.

Ostavite komentar: