Defile vozila u Modriči: Obilježen Međunarodni dan vatrogasaca FOTO

Pripadnici Teritorijalne vatrogasno-spasilačke jedinice Modriča obilježili su danas Međunarodni dan vatrogasaca defileom vozila gradskim ulicama i izložbom vozila i vatrogasne opreme na Trgu Milana Jelića.

Starješina ove jedinice Saša Stevanović izjavio je da je Dan vatrogasaca iskorišten kako bi se rad vatrogasne službe približio građanima, a prije svih najmlađim sugrađanima.

“Želja nam je da ovom manifestacijom djecu predškolskog uzrasta i učenike osnovnih škola u Modriči upoznamo o važnosti protivpožarnih mjera i radu Vatrogasno-spasilačke službe u našem gradu i šire”, rekao je Stevanović Srni.

On je naveo da Teritorijalna vatrogasno-spasilačka jedinica Modriča ima 16 zaposlenih i da je tehnička opremljenost jedinice na zadovoljavajućem nivou.

Stevanović je dodao da u narednom periodu predstoji osavremenjavanje voznog parka i opreme neophodne za efikasniji rad vatrogasaca.

“Prošle godine vatrogasci su intervenisali 162 puta, a za četiri mjeseca ove godine čak 72 puta. Najčešće intervencije su na gašenju požara niskog rastinja, te šumskih požara”, rekao je Stevanović.

On je naglasio da su najteže intervencije u saobraćaju i one kada su ugroženi ljudski životi.

Načelnik opštine Modriča Jovica Radulović čestitao je modričkim vatrogascima Dan vatrogasaca i naglasio da su izazovi sa kojima se susreću veliki.

On je rekao da je u prethodnoj godini bilo značajnih donacija za Teritorijalnu vatrogasnu jedinicu Modriča, te kupovina opreme kojom su vatrogasci zadovoljni.

Radulović je najavio da će ove godine biti izgrađen novi Vatrogasni dom i konačno riješeno pitanje smještaja Vatrogasne jedinice koja je decenijama u starom i lošem objektu.

Ostavite komentar: