Za osnaživanje korisnika: U toku projekat „Samostalan život u zajednici i život kod kuće“

U toku je projekat„Samostalan život u zajednici i život kod kuće“ koji je Grad Banja Luka podržao  putem Javnog poziva za sufinaniranje projekata udruženja građana.

Projekat sprovodi Udruženje za podršku porodicama, licima i zajednici u mentalnom zdravlju Banja Luka „Zajedno“, a kako su naveli, podrškom projektu podržana je održivost modela brige u zajednici za osobe sa problemima u mentalnom zdravlju, saopšteno je iz Gradske uprave.

“Naš cilj je održivost postojećih usluga u zajednici za osobe sa mentalnim oboljenjima/invaliditetom, a pored toga cilj je i osnaživanje kapaciteta korisnika za samostalan život u zajednici i veća vidljivost korisnika i modela brige u zajednici za osobe sa problemima u mentalnom zdravlju”, navode oni.

Iz Udruženja pojašnjavaju da samostalan život u zajednici predstavlja jedno od osnovnih ljudskih prava osoba sa invaliditetom, odnosno osoba sa problemima u mentalnom zdravlju te da su aktivnosti ovog projekta upravo usmjerene na osnaživanje korisnika za samostalan život kroz psihološke i okupacione radionice, te radionice sa samostalnu pripremu obroka i poslastica.

Ostavite komentar: